Του Αντώνιου Καλέντζη | Ψυχολόγος, Συγγραφέας |  Psychologized@gmail.com

Επιτυχία. Όταν αναφέρεται η λέξη επιτυχία,  ονόματα αμέσως αναδύονται στο μυαλό σας.

Παράδειγμα  Πελέ,  Μπράντ Πιτ, Mέριλιν Μονρόε , Steve Jobs (ιδρυτής Αpple)  όπως και αρκετοί άλλοι στο μυαλό σας ότι έχουν γίνει συνώνυμο με την επιτυχία στον κλάδο τους.

Αν εξαιρέσουμε όμως τους λίγους που μπορούμε να ορίσουμε ότι έχουν επιτύχει την τεράστια επιτυχία, υπάρχουν πολλοί άλλοι που αγωνίζονται με την καθημερινότητα.

Δείτε  7+1 μυστικά  που προτείνει ο Αντώνιος Καλέντζης για να γίνετε επιτυχημένοι :

Μπορεί να θέλουν όλοι την επιτυχία. Μπορούν όλοι να εργαστούν για την επιτυχία. Ωστόσο, κάτι εξακολουθεί να τους συγκρατεί. Ποια είναι η διαφορά και ακόμα πιο σημαντικό, πώς μπορεί να να έχετε στις δικές σας επιχειρηματικές δραστηριότητες μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας;

Οι ιδιοκτήτες  πετυχημένων επιχειρήσεων ακολουθούν μια μεθοδολογία που κάνει τη διαφορά.

Βάζουμε τα πιο σημαντικά πράγματα πρώτα

Μην σηκωθείτε και να ελέγξετε το email, τα μηνύματα των κοινωνικών λογαριασμών ως πρώτη προτεραιότητά σας. Να κάνετε ότι είναι πιο σημαντικό πρώτο. Ένας καινοτόμος σκέφτεται. Ένας συγγραφέας γράφει. Ένας καλλιτέχνης δημιουργεί. Ότι είναι αυτό που κάνει το κάνει τις πρώτες ώρες της ημέρας του , που είναι η πιο παραγωγικές .

Καταργούμε το  busywork

Σε κάποιο σημείο έχετε συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατο να κάνετε τα πάντα. Όσο περισσότερο μπορείτε να εργαστείτε σε βασικές προτεραιότητες και στόχους, τόσα περισσότερα θα προστεθούν στη λίστα εργασιών σας. Οι άνθρωποι δεν είναι πλάσματα που κάθονται ,ακόμα και όταν περιμένουμε τα πράγματα να συμβούν σε μια λογική σειρά. Για να είναι κάποιος πραγματικά επιτυχής, χρειάζεται ένα ισχυρό μυαλό για να καθορίσει ποια πράγματα έχουν ύψιστη σημασία ,για να αλλάξετε την κατάστασή σας προς το καλύτερο και  να λειτουργούν μόνο για τα πιο σημαντικά πράγματα κάθε μέρα.Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται να γίνει

Ορισμένα καθήκοντα τα αγαπάμε, μερικά τα μισούμε. Είμαστε ο καθένας μοναδικό ον και έχουμε τις προτιμήσεις μας για το τι θέλουμε να κάνουμε. Ωστόσο, αυτό που αγαπάμε και μισούμε δεν ταιριάζει πάντα με το τι είναι πιο σημαντικό για τη συνολική επιτυχία μας.  Ποτέ δεν αξιολογούμε τα καθήκοντά μας με βάση το τι μας αρέσει. Κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε για να επιτευχθεί ο τελικός μας στόχος.


Το θετικό της αποτυχίας και η προσωπική εξέλιξη

Όλοι τα έχουμε παραπατήσει προσπαθώντας έστω μια φορά . Έχουμε όλοι το μερίδιό μας στις αποτυχίες. Αλλά οι πραγματικά επιτυχημένοι , γνωρίζουν ότι ακόμη και οι αποτυχίες είναι η αφορμή να δοκιμάσετε κάτι νέο. Και υπάρχει πάντα μια ευκαιρία να μάθετε ακόμη και από τα μεγαλύτερα λάθη.

Βλέπουμε με  συνέπεια τους μακροπρόθεσμους στόχους μας

Είναι εύκολο να κολλήσετε στις λεπτομέρειες των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ωστόσο,  οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι οι καθημερινές εργασίες γίνονται για την επίτευξη  κυρίως των μακροπρόθεσμων στόχων. Αν δημιουργούμε οπτικές αναπαραστάσεις του τελικού στόχου μας βοηθά να παραμείνουμε στο δρόμο της επιτυχίας, η πιθανότητα επίτευξης των στόχων αυξάνεται στο δεκαπλάσιο.  Θέτουμε υπενθυμίσεις στο γραφείο μας για να διατηρήσουν τους υγιείς τους στόχους στο μυαλό.  Όσο περισσότερο το δούμε κάτι στη φαντασία μας να πραγματοποιείται , τόσο πιο γρήγορα θα είναι είμαστε θέση να το επιτύχουμε.

Επενδύουμε στον χρόνο μας

Το πιο σημαντικό πρόσωπο για να σας βοηθήσει στο ταξίδι σας είστε εσείς. Αν δεν τρώτε σωστά, δεν γυμνάζεστε τακτικά , δεν κάνετε εργασίες για τον εαυτό σας πνευματικά  και δεν απολαμβάνετε τα απλά καθημερινά που γίνονται , δεν πρόκειται ποτέ να είστε σε θέση να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο.

Οι  πραγματικά επιτυχημένοι  ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τον εαυτό τους ,όπως κάνουν  και για τον κόσμο γύρω τους. Διότι μόνο όταν είναι πραγματικά συνειδητοποιημένοι και ικανοποιημένοι με τη ζωή τους , τότε είναι σε θέση να κινηθούν προς τα εμπρός και να προσφέρουν περισσότερα στον κόσμο.

Σωστά μετρήσατε… έχω αναφέρει 7 λόγους… ο τελευταίος λόγος είναι και πιο σημαντικός.

Αν δεν υπάρχει σαν δεδομένο, όλα τα άλλα είναι άχρηστα.


Πίστεψε σε εσένα και πάρε το θάρρος ότι μπορείς να πετύχεις κάτι όμορφο.


Να έχεις ένα στόχο για όλη σου τη ζωή, ένα στόχο για ένα μέρος της ζωής σου και ένα στόχο για κάθε χρόνο. Ένα στόχο για κάθε μήνα, ένα στόχο για κάθε εβδομάδα, ένα στόχο για κάθε μέρα, ένα στόχο για κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Και να θυσιάζεις το μικρότερο στόχο για το μεγαλύτερο. – Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή Psychologized για Android