Αυτό το project ξεκίνησε από τον Αντώνιο Καλέντζη to 2013 βρισκόταν Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο)

 

 Για να είμαστε ειλικρινής, είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κάποιος για ένα θέμα, αν  ο συνομιλητής δεν έχει το εκπαιδευτικό υπόβαθρο να καταλάβει τι θες να πείς.

 

 Φανταστείτε τώρα εμείς οι Ψυχολόγοι,  που χρησιμοποιούμε δύσκολους όρους για να περιγράψουμε ένα πρόβλημα Ψυχικής Υγείας, σε ένα άτομο που δεν γνωρίζει τίποτα από  Ψυχολογικούς όρους …

 

 Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το Psychologized

 

Η έννοια της λέξης “Psychologized” να μετατρέπει κάποιος το οτιδήποτε σε κομμάτι της Ψυχολογίας. Αυτή είναι η βασική ιδέα μας, αυτό είναι Psychologized, ο τόπος ότι τα πάντα είναι κομμάτι της Ψυχολογίας.

 

 Η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, παγκοσμίως. Είναι γεγονός όμως ,ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πάνε σε έναν ψυχολόγο. 

 

 Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε εθελοντικά, να παρακινήσουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη, δωρεάν.

 

 Τα άρθρα που ανεβάζουμε στην σελίδα μας είναι από Ψυχολόγους και ειδικούς Ψυχικής υγείας. Τα άρθρα μας επίσης, δίνουν την αίσθηση της κινητήριας φωνή που ο καθένας χρειάζεται πραγματικά να ακούσει. 

 

Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα μας στα:

 

Κύρια ιστοσελίδα: www.psychologized.eu

 

Επιστημονική έκδοση: https://paper.li/f-1451831105

 

 

Psy TV (ΝΕΟ): www.psy-tv.blogspot.com

 

Facebook Page (πάνω από 12000 likes): www.facebook.com/Psychologized

  

 

Αλλά γιατί η κύρια γλώσσα είναι η ελληνική και  όχι  η Αγγλική;

 

 Όπως αναφέραμε και πριν, η κύρια γλώσσα του παρόντος έργου είναι η ελληνική.  Η αλήθεια είναι πως οι ιστοσελίδες που διαβάζαμε στα ελληνικά , μας φαινόντουσαν πολύ δυσνόητες . Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι μοναδικό που θα μου άρεσε σε εμάς αρχικά.

 

 Είναι αλήθεια πως  τα θέματα ψυχικής υγείας δεν γίνονται αποδεκτά από τον κοινό Έλληνα πολίτη. Αλλά αυτή η ιστοσελιδα, βοήθησε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η ψυχική υγεία είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά χωρίς ταμπού.

 

 Πολλοί άνθρωποι μας έστειλαν email και μας ζήτησαν συμβουλές ή βοήθεια για παραπομπή … άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ντρεπόντουσαν να το μοιραστούν με τους οικείους τους.

 

 Τέλος, τώρα υπάρχει η  εμπειρία και η τεχνογνωσία για να δημιουργηθεί κάτι μεγαλύτερο. Μελλοντικός στόχος είναι να δεχθούμε κι άλλους αρθρογράφους ώστε να δημιουργηθεί μια συνταντική ομάδα που θα είναι η αιχμή του δόρατος του Psychologized. 

 

Το moto μας είναι  Psychologized : Το μέρος που όλα είναι κομμάτι της Ψυχολογίας”

Αντώνιος Καλέντζης

Αντώνιος Καλέντζης

Ψυχολόγος, Συγγραφέας , Iδρυτής του Psychologized

Ο Αντώνιος Καλέντζης είναι Ψυχολόγος και Συγγραφέας. Έχει γραφείο στην Πάτρα και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων καθώς και του διεθνούς Συλλόγου Καθοδηγητικών Ψυχολόγων (Coaching Psychology). Διδάσκει στα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι Επιστημονικός συνεργάτης σε Διεθνή περιοδικά Ψυχολογίας.

www.Antonioskalentzis.eu | psychologized@gmail.com